Zöldbableves
2014-03-24- Várható: 4 adag Zöldbableves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
A zöldbableves elkészítése nagyon egyszerű, csupán annyi titka van, hogy friss hozzávalókból kell készíteni.
Tegyék el ezt a receptet, hiszen egy jó zöldbableves recept nem hiányozhat egy magyar háziasszony szakácskönyvéből.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 egész fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- olíva olaj
- 2 csipet friss kapor
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- ecet
Elkészítés:
Lépés: 1
Tegyük oda főni a zöldbabot valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Adjuk hozzá az egész fej vöröshagymát, a fokhagymát, illetve sózzunk-borsozzunk.
Lépés: 2
Ha a zöldbab megpuhult, akkor rántással sűrűsítsük. Ehhez a lisztet pirítsuk zsemleszínűre egy kis olajon, majd húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, végül egy kevés vízzel keverjük simára, és adjuk hozzá a leveshez.
Lépés: 3
A rántást követően forraljunk egyet a zöldbab levesen, és közben adjuk hozzá a friss kaprot. Ízlés szerint ízesítsék ecettel is a levest.
Átlag értékelés
(3 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet