Gesztenyés csirkeragu
2014-05-24- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gesztenyés csirkeragu 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 30perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:45 óra
Hozzávalók:
- 4 pár, kb. 1 kg csirkecomb
- 200 g szelídgesztenye
- 200 g rizs
- 50 g vöröshagyma
- 100 g friss gomba
- 100 g húsos zöldpaprika
- 100 g parmezán jellegű sajt
- 10 g só
- 5 g currypor
- 50 g olaj
- 300 g narancs
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkecombokat az előkészítés után kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Lépés: 2
Az apróra darabolt vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkehúst - a mellehúsa száraz lenne, ezért csak a comb használható -, a vékony csíkokra vagdalt gombát, és a felkarikázott zöldpaprikát. Megsózva, fedő alatt pároljuk, amikor az első, saját levét elfőtte, beletesszük az előzőleg puhára főtt és felezett gesztenyét. A curryporral sűrítjük, ízesítjük, a vágott zöldpetrezselyemmel átforgatjuk, majd a megmosott és lecsepegtetett rizzsel, valamint másfélszeres rizsmennyiségű vízzel felengedjük, utánasózzuk, pergősre pároljuk.
Lépés: 3
Mielőtt teljesen elkészül a gesztenyés csirkeragu, a hámozott narancsgerezdeket, a petrezselyemzöldet és a reszelt parmezán sajtot hozzákeverjük - keveset díszítésre visszatartva -, még egyszer átforgatjuk.
Lépés: 4
Minél forróbban adjuk asztalra a reszelt sajttal és a narancsgerezdekkel díszítve.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
778 kcal -
Fehérje
75 g -
Zsír
25 g -
Szénhidrát
64 g