Túrós tészta
2013-02-19- Várható: Túrós tészta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
“A túrós tészta (túrós csusza) a magyar konyha egyik legegyszerűbb étele – valaki nem is teljes értékű ételnek, hanem a harcsapaprikás köretének tekinti. Annak, aki megelégszik csak a túrós tésztával, csupán arra kell odafigyelnie, hogy a legjobb hozzávalókat válogassa össze.”
Hozzávalók:
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- 0,5 l 20%-os tejföl
- 15 dkg füstölt szalonna, apró kockára vágva
- só
- 50 dkg fodros kocka tészta, al dentére főzve (a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta jelzője)
Elkészítés:
Lépés: 1
A túrós tészta lelkét a finom füstölt szalonna íze adja, amelynek ki kell sütni a zsírját - ehhez lassú tűz fölött pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát.
Lépés: 2
A fodros kockát főzzük al dentére, csepegtessük le róla a vizet, majd keverjük jól össze 2-3 evőkanál szalonnazsírral. A tésztához adjuk hozzá a túrót és a tejföl felét, jól keverjük el őket, miközben ízlés szerint sózunk.
Lépés: 3
A túrós tésztához kínálják a maradék tejfölt és a sült szalonnát.
Tipp:
A túrós tészta titka, hogy friss és minőségi hozzávalókból kell elkészíteni, és semmi esetre nem szabad light hozzávalókat használni.
Vendéglátóhelyek:
- Kakas Vendéglő, Győr
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!
Átlag értékelés
(3 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: ashok on 2021.május 4.
Thanks For Sharing this amazing recipe. My family loved it. I will be sharing this recipe with my friends. Hope the will like it.