Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel

2013-12-27
Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
  • Várható: 4 adag Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Borajánló: száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 2 db narancs
  • 1/2 kg zeller
  • 1/2 kg gomba
  • csipet étkezési só
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • csipet őrölt bors
  • 1/2 kg alma
  • 2 db grépfrút
  • 2 dl balzsamecet
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A narancsot megtisztítjuk, és gerezdjeire szedjük.

Lépés: 2

A zellert megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, sós vízben 5 percig főzzük, végül lehűtve tálra tesszük.

Lépés: 3

A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajon sóval, petrezselyemzölddel és borssal ízesítve megpároljuk.

Lépés: 4

Az almát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A grépfrút levét kifacsarjuk, összekeverjük a balzsamecettel és az olívaolajjal.

Lépés: 5

A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük a salátalét, és citrommal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    453,5 kcal
  • Fehérje

    12,8 g
  • Zsír

    30,1 g
  • Szénhidrát

    36,8 g
  • Rost

    4,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Piskótakocka forró csokival
Piskótakocka forró csokival

Egy keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

Close