Káposztás tésztával töltött kacsa

2014-01-21
Káposztás tésztával töltött kacsa
  • Várható: 4 adag Káposztás tésztával töltött kacsa
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Borajánló: száraz minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 1 db egész kacsa
  • ízlés szerint só
  • csipet majoránna
  • 1 doboz sör
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db alma

Hozzávalók (káposztás tésztához):

  • 80 dkg fejes káposzta
  • ízlés szerint só
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg őrölt kömény
  • csipet őrölt bors
  • 60 dkg fodros nagykocka
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

Elkészítjük a káposztás tésztát: A káposztát lereszeljük, és besózzuk. Olajat forrósítunk, amiben a cukrot karamellizáljuk. A káposzta levét kinyomkodjuk, majd a karamellre tesszük. Lassú tűzön pirítjuk, megszórjuk őrölt köménnyel és borssal, majd 4-5 perc pirítás után, lefedve 10 perc alatt készre pároljuk.

Lépés: 2

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hozzáadjuk a pirított káposztához. A füstölt sajtot finomra reszeljük, és belekeverjük a káposztás tésztába.

Lépés: 3

A kacsát kívül-belül besózzuk, és majoránnával bedörzsöljük. Egy tepsibe öntjük a sört, majd beletesszük a négyfelé vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a negyedekre vágott almát.

Lépés: 4

A káposztás tésztát a kacsa hasüregébe töltjük, és hústűvel összetűzzük a bőrét, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. 160°C-os sütőben, saját levével locsolgatva megsütjük.

Lépés: 5

Ha maradt töltelék, őzgerinc formában megpirítjuk, és tálalásnál a kacsa mellé helyezzük. Kevés szafttal ízesítve szervírozzuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2013,3 kcal
  • Fehérje

    123,1 g
  • Zsír

    119,8 g
  • Szénhidrát

    130,4 g
  • Rost

    1,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Almavaj
Almavaj

Miután meghámoztuk és kicsumáztuk az almákat, mindegyiket vágjuk négyfelé.

Close