Fokhagymás-chilis kagylótészta vörösborral és rokfort sajttal
2013-10-22- Várható: 3 adag Fokhagymás-chilis kagylótészta vörösborral és rokfort sajttal
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán, vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.
Hozzávalók:
- 25 dkg Conchiglie Rigate (kagylótészta)
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- 3 db paradicsom
- 1 db nagy csiperkegomba
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 2 levél jégsaláta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregánó
- bazsalikom
- ketcup
- chiliszósz
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg rokfort sajt (francia márványsajt)
Elkészítés:
Lépés: 1
A tésztát felteszem főni.
Lépés: 2
Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.
Lépés: 3
Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, s chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, s petrezselymet.
Lépés: 4
Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá egy petrezselyemlevelet.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet