Fokhagymás-chilis kagylótészta vörösborral és rokfort sajttal

2013-10-22
Fokhagymás-chilis kagylótészta vörösborral és rokfort sajttal
  • Várható: 3 adag Fokhagymás-chilis kagylótészta vörösborral és rokfort sajttal
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

Ez egy nagyon egyszerű, relatíve gyors, s nagyon ízletes olasz étel. Amiben egy kicsit változtattam rajta, hogy parmezán, vagy mozzarella helyett egy roquefortot használtam, ami dél-franciai sajt. Így tulajdonképp egy mediterrán tésztát kreáltam.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Conchiglie Rigate (kagylótészta)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 levél jégsaláta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregánó
  • bazsalikom
  • ketcup
  • chiliszósz
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dkg rokfort sajt (francia márványsajt)

Elkészítés:

Lépés: 1

A tésztát felteszem főni.

Lépés: 2

Közben a fokhagymát és petrezselymet aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombát és a jégsalátát szeletelem, az újhagymát és chilit karikára vágom.

Lépés: 3

Olívaolajon a hagymát dinsztelem, rádobom a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezem, rálocsolom a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverem, locsolok rá ketchupot, s chiliszószt, rászórom a salátát, újhagyma zöldjét, s petrezselymet.

Lépés: 4

Tálaláskor morzsolok rá sajtot, s teszek rá egy petrezselyemlevelet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

    Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Illatos almaturmix mandulával
Illatos almaturmix mandulával

A meghámozott és reszelt almát a fele tejjel és a tejszínnel turmixgépben továbbpépesítjük.

Close