Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal
2014-04-27- Várható: 3 adag Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 25 dkg fusilli tészta
- 35 dkg csiperkegomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 4 db chili paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregánó
- olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.
Lépés: 2
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát.
Lépés: 3
Közben a tésztát sós vízben „al dente” kifőzöm.
Lépés: 4
Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.
Lépés: 5
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából. Rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal. Fehér bort iszom hozzá.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet