Garnélarák saláta
2014-01-17- Konyha: Mediterrán
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Garnélarák saláta
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Borajánló: félszáraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 1 dl olívaolaj
- 1 csomag kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet só
- csipet bors
- 50 dkg garnélarák
- 2 db citrom
- 1 dl félszáraz minőségi fehérbor
- 2 db savanyú alma
- 1 csomag piros retek
- 1 db kígyóuborka
- 5 dkg kapribogyó
- rukkola
- 1 db fejes saláta
Elkészítés:
Lépés: 1
Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk és a forró olajra tesszük.
Lépés: 2
Ahogy pezsegni kezd, hozzáadjuk a garnélarákot is. Gyors tűzön pirítjuk 3-4 percig, tovább nem szabad, nehogy megkeményedjen. Ízesítjük sóval, borssal és egy citrom kifacsart levével, majd félretesszük, hogy lehűljön.
Lépés: 3
A savanyú almát, piros retket, kígyóuborkát kockára vágjuk, kevés félszáraz fehérborral meglocsoljuk, hozzáadjuk a levétől leszűrt rákot, és a kapribogyót. Összekeverjük a rukkolával és az apróra tépett fejes salátával.
Lépés: 4
Pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk, citrommal és friss kaporral díszítjük.
Átlag értékelés
(2.8 / 5)
4 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
456 kcal -
Fehérje
74,1 g -
Zsír
42,1 g -
Szénhidrát
15,2 g -
Rost
4,3 g