Garnélarák saláta

2014-01-17
Garnélarák saláta
  • Várható: 4 adag Garnélarák saláta
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Borajánló: félszáraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csomag kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • csipet bors
  • 50 dkg garnélarák
  • 2 db citrom
  • 1 dl félszáraz minőségi fehérbor
  • 2 db savanyú alma
  • 1 csomag piros retek
  • 1 db kígyóuborka
  • 5 dkg kapribogyó
  • rukkola
  • 1 db fejes saláta

Elkészítés:

Lépés: 1

Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk és a forró olajra tesszük.

Lépés: 2

Ahogy pezsegni kezd, hozzáadjuk a garnélarákot is. Gyors tűzön pirítjuk 3-4 percig, tovább nem szabad, nehogy megkeményedjen. Ízesítjük sóval, borssal és egy citrom kifacsart levével, majd félretesszük, hogy lehűljön.

Lépés: 3

A savanyú almát, piros retket, kígyóuborkát kockára vágjuk, kevés félszáraz fehérborral meglocsoljuk, hozzáadjuk a levétől leszűrt rákot, és a kapribogyót. Összekeverjük a rukkolával és az apróra tépett fejes salátával.

Lépés: 4

Pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk, citrommal és friss kaporral díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    456 kcal
  • Fehérje

    74,1 g
  • Zsír

    42,1 g
  • Szénhidrát

    15,2 g
  • Rost

    4,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.