Kukorica krémleves

2012-11-13
Kukorica krémleves
  • Várható: Kukorica krémleves 2 főre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

Aki szereti az édes és a sós ízek kombinációját az biztosan oda lesz a kukorica krémleves ízéért is. Ebben az ételben az a jó az íze mellett, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukorica, ha jó minőségű lehet konzerv is
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj (nem margarin)
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

Először kezdjük el pirítani a vöröshagymát és a fokhagymát a vajon, majd öntsük hozzájuk a kukoricát. Pároljuk 1-2 percig a zöldségeket, majd öntsük fel őket az alaplével.

Lépés: 2

Forraljuk fel a levest, ha szükséges közben fűszerezzünk. A zsenge kukoricának elég néhány percig főni – ha ezzel megvolnánk, akkor adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel újra a levest és botmixerrel pépesítsük le.

Lépés: 3

A kukorica krémlevest úgy tálaljuk, hogy a tányér aljára halmozzunk a reszelt trappista sajtból, majd szedjük rá a forró levest.

Lépés: 4

A kukorica krémleveshez egy közepesen testes, száraz fehér bor illik legjobban. Ha szeretik a füstölt sajtot, akkor füstölt trappistát vegyenek, és válasszanak mellé egy barrikolt chardonnayt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karácsonyi mézeskalács
Karácsonyi mézeskalács

A kézmeleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, egy egész tojást és egy tojássárgáját.

Close