Fusilli kolbászos lecsóval

2014-03-28
Fusilli kolbászos lecsóval
  • Várható: 3 tányér Fusilli kolbászos lecsóval
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 21perc

Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, s a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk.

A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja.

Hozzávalók:

  • 1 üveg (50 dkg) lecsó
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 25 dkg fusilli tészta
  • 4+3 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tésztát megfőzöm.

Lépés: 2

Közben a kolbászt felkarikázom, a lecsóhoz adom. Belevágok 4 chilit, fűszerezem.

Lépés: 3

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rá lecsót. Díszítem egy chilivel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

    Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Szabolcsi töltött káposzta

    Szabolcsi töltött káposzta

  • Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

    Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Gombás füstölt hússal töltött sárgabarack

A magvaváló sárgabarackokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk.

Close