Virslis-metélőhagymás burgonyaleves

2012-11-01
Virslis-metélőhagymás burgonyaleves
  • Várható: Virslis burgonyaleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint majoránna
  • 1/2 kg virsli
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3-4 friss ágacska kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál dijoni mustár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 kg barna kenyér

Elkészítés:

Lépés: 1

A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, és egyenletes darabokra vágjuk.

Lépés: 2

Az apróra vágott lilahagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Felforraljuk, és beletesszük a karikára szelt virslit, az apróra vágott metélőhagymát és kakukkfüvet.

Lépés: 3

A tejfölből és a dijoni mustárból a liszttel és kevés vízzel habarást készítünk. Mikor a levesben megfőtt a burgonya, a tejfölös habarást hozzáadjuk, és újra felforraljuk.

Lépés: 4

Frissen vágott petrezselyemzölddel és barna kenyérrel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1304,7 kcal
  • Fehérje

    46,9 g
  • Zsír

    74,1 g
  • Szénhidrát

    119,2 g
  • Rost

    4,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Levendula szirup
Levendula szirup

Egy edényben melegítsünk vizet, majd adjuk hozzá a cukrot és a levendulát.

Close