Karácsonyi gombás-tejszínes lazac
2013-09-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Karácsonyi gombás-tejszínes lazac 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 39perc
Hozzávalók:
- 60 dkg lazacfilé
- 2 dkg pirospaprika
- 10 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 25 dkg gomba
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl száraz fehérbor
- csipet só
- csipet fehér bors
- csipet kapor
- 1 db citrom
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A halfilét kiolvasztjuk, és szép, egyenletes szeletekre vágjuk. Besózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Forró vajban megsütjük, majd félretesszük.
Lépés: 2
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a vajban először a hagymát, majd a gombát megpirítjuk.
Lépés: 3
Egy kanál liszttel kikeverjük a tejet, majd a tejszínt, és ezt a habarást hozzáadjuk a hagymához és gombához. Pár percig forraljuk a mártást. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a borral együtt ráöntjük a megsütött halra.
Lépés: 4
Apróra vágott kaporral, citrommal és kevés tejföllel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
759,2 kcal -
Fehérje
44,6 g -
Zsír
43,8 g -
Szénhidrát
30,9 g -
Rost
1,4 g