Karácsonyi gombás-tejszínes lazac

2013-09-14
Karácsonyi gombás-tejszínes lazac
  • Várható: Karácsonyi gombás-tejszínes lazac 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 39perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg lazacfilé
  • 2 dkg pirospaprika
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl száraz fehérbor
  • csipet só
  • csipet fehér bors
  • csipet kapor
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A halfilét kiolvasztjuk, és szép, egyenletes szeletekre vágjuk. Besózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Forró vajban megsütjük, majd félretesszük.

Lépés: 2

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a vajban először a hagymát, majd a gombát megpirítjuk.

Lépés: 3

Egy kanál liszttel kikeverjük a tejet, majd a tejszínt, és ezt a habarást hozzáadjuk a hagymához és gombához. Pár percig forraljuk a mártást. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a borral együtt ráöntjük a megsütött halra.

Lépés: 4

Apróra vágott kaporral, citrommal és kevés tejföllel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    759,2 kcal
  • Fehérje

    44,6 g
  • Zsír

    43,8 g
  • Szénhidrát

    30,9 g
  • Rost

    1,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pástétom fűszeres vajjal
Pástétom fűszeres vajjal

Az apróra vágott vöröshagymát a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk.

Close