Görög citromleves

2013-06-18
Görög citromleves
  • Várható: Görög citromleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 3 db narancs
  • 1/2 kg vanília fagylalt
  • 2 db citrom
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl méz
  • csipet mentalevél
  • 1 db tejszínhab

Elkészítés:

Lépés: 1

A pudingot tejjel elkeverve elkészítjük, közben 2 db citrom héját lereszeljük, majd a citromok és a narancs levét is kifacsarjuk. Ha elkészült a puding, még melegen hozzáadjuk a joghurtot, a narancs és a citrom levét, a mézet, és a reszelt citromhéjat.

Lépés: 2

Habverővel habosra keverjük, majd hűlni hagyjuk. A vaníliafagylaltot 1 db citrom levével és mentalevéllel ízesítjük, majd gombócokban a levesbe tesszük.

Lépés: 3

Hidegen tálaljuk, citromcikkel, mentalevéllel és tejszínhabbal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    240,9 kcal
  • Fehérje

    1,7 g
  • Zsír

    7,4 g
  • Szénhidrát

    47,9 g
  • Rost

    1,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Csirkecombok ribizliben

A csirkecombokat lebőrözzük, a bőrt félretesszük, később más ételhez felhasználható.

Close