Tortilla fokhagymásan, sajtosan sütve
2012-10-25- Konyha: Mexikói
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 db sajtos tortilla
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt császárszalonna
- 10 dkg fokhagyma
- 40 dkg vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 1 csipet só
- 6 db tojás
- 30 dkg gouda sajt
- 6 db chilipaprika
Elkészítés:
Lépés: 1
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és nagyobb serpenyőben aranysárgára pirítjuk.
Lépés: 2
A darabokra vágott fokhagymát, a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és a hámozott burgonyát együtt hozzápirítjuk, egészen addig, amíg a burgonya elkezd puhulni.
Lépés: 3
A reszelt sajtot és a felvert tojást összekeverjük, óvatosan hozzáadjuk az ételhez, ízlés szerint sózzuk, majd megszórjuk a felszeletelt chilipaprikával és a reszelt sajttal.
Lépés: 4
Sütőben 160 °C-on 30 perc alatt készre sütjük, majd forrón tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Fehérje
44,5 g -
Zsír
60,1 g -
Szénhidrát
66,5 g -
Rost
3,6 g