Thai kesudiós csirke
2012-11-17- Várható: Thai kesudiós csirke 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell, vékony szeletekre vágva
- 3-4 gerezd (ízlés szerint) fokhagyma, vékonyra szeletelve
- thai piros chilipaprika
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál édes szójaszósz
- 2 evőkanál osztrigaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál chilipaszta
- 1 teáskanál fekete bors
- 3 evőkanál csirkehúsleves
- 2 evőkanál rizsbor
- 10 dkg kesudió
Elkészítés:
Lépés: 1
300 fokon pörköljük aranybarnára a kesudiót.
Lépés: 2
Wokban, közepes lángon, a fokhagymát és a chilit hirtelen süssük meg, amíg a fokhagyma aranyszínű, a chili illatos nem lesz. Ekkor vegyük le és tegyük félre őket.
Lépés: 3
Wokba tegyük bele a csirkét és az összes hozzávalót, kivéve a kesudiót, sűrített húslevest és bort, dobva-rázva főzzük éppen addig, hogy a csirke kezd megpuhulni.
Lépés: 4
Adjuk hozzá a sűrített húslevest, és főzzük tovább alacsony hőfokon, amíg a csirke elkészül, majd szűrőlapáttal vegyük ki a csirkét és tegyük félre.
Lépés: 5
Rizsbort adjuk hozzá, és csökkentsük a szószt, amíg enyhe máz nem jelenik meg. (Ha szükséges, adjunk hozzá egy kávéskanál keményítőt, langyos vízben feloldva.)
Lépés: 6
Tegyük vissza a csirkét, chilit és fokhagymát a szószba, és adjuk hozzá a kesudiót. Győződjünk meg róla, hogy mind felmelegedett.
Lépés: 7
Díszítsük zöldhagymával. Ha szereti a zöldségeket, a 3. lépésnél adjon hozzá hagymát és sárgarépát. Ha csípősebben szeretjük, adjunk hozzá fekete borsot.
Lépés: 8
Párolt rizzsel tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
287,2 kcal -
Fehérje
16,3 g -
Zsír
18,5 g -
Szénhidrát
12,9 g -
Cukor
5,5 g