Fürjtojással töltött sertésborda

2013-10-04
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Fürjtojással töltött sertésborda 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 48perc

Hozzávalók:

  • 4 szelet, egyenként 12 dekás kicsontozott sertéskaraj
  • őrölt bors
  • 8 füstölt fürjtojás
  • 10 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

Lépés: 2

Mindegyikbe 2-2 füstölt fürjtojást göngyölünk, fogvájóval rögzítjük, majd az ismert módon lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.

Lépés: 3

Bő olajban kisütjük, végül szalvétára téve lecsöpögtetjük.

Tipp:

– Készíthetjük úgy is, hogy egy zsemlét vízbe áztatunk, kifacsarjuk, 1 tojást beledolgozunk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük és a villával összetört fürjtojásokat hozzáadjuk.
– Csirkehúsból vagy pulykahúsból is finom.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2216 kJ/530 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Honey Bull koktél
Honey Bull koktél

Töltsük fel jégkockákkal a poharat, majd öntsük a jégre a barack pálinkát és az energiaitalt.

Close