Szárított mézes ringlószilva
2014-05-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Szárított mézes ringlószilva 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 900 g érett ringlószilva
- 500 g virágméz
- 500 g cukor
- 5 g egész fahéj
- 5 g gyömbér
- 5 g szegfűszeg
- 5 g borókabogyó
Elkészítés:
Lépés: 1
A még kemény, egészséges, érett ringlószilvát a leszárazás után megmossuk, és annyi vízzel, mint a méz, felfőzzük, majd az egész fűszerekkel ízesített szirupban nem egészen puhára főzzük. Vigyázva, hogy a héj meg ne repedjen, szűrőkanállal szitára vagy rácsra tesszük, lecsepegtetjük.
Lépés: 2
Kristálycukorban meghempergetve a nyitott, 80-90 °C-os sütőajtóba tesszük és kiszárítjuk.
Tipp:
Külön-külön csomagolva hosszú ideig is eláll, mint cukrozott gyümölcs a gyümölcstálak dísze, de bármilyen süteménybe, poharas gyümölcskrémbe felhasználható. Főzőszirupja ritka ruhán átszűrve, dupla mennyiségű ásvány- vagy szódavízzel hígítva hidegen üdítőitalnak fogyasztható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
4220 kcal -
Fehérje
10 g -
Zsír
0 g -
Szénhidrát
1040 g