Rum Pot koktél
2013-02-12- Várható: 2 pohár Rum Pot koktél
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 4perc
Verzió: Trader Vic’s Bartender Guide (1947)
Tiki ital, Egzotikus koktél
Pohár: 2 tiki pohár (kerámia korsó)
Díszítés: ehető virág
Hozzávalók:
- 9 cl narancslé
- 9 cl frissen facsart citromlé
- 2,25 cl passion fruit (maracuja) szirup (pl.: Monin)
- 0,75 cl vanília szirup (pl.: Luxardo vagy Monin)
- 2,25 cl cane sugar (nádcukor) szirup (pl.: Monin Pure Cane Sugar Szirup)
- 6 cl Appleton Gold Rum (jamaicai arany rum, pl.: Appleton Special vagy Appleton Estate)
- 3 cl Matusalem Gran Reserva Rum (15 évig érlelt sötét, azaz dark rum)
Elkészítés:
Lépés: 1
Az összes hozzávalót 2 gombócnyi tört jéggel turmixgéppel (vagy mixergéppel) jól keverjük össze.
Lépés: 2
Töltsük át az italt a 2 tiki pohárba, és töltsük fel még jéggel.
Lépés: 3
A poharakba helyezzünk el szívószálat, és díszítésként 1-1 ehető virágot.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet