Svéd zöldsaláta
2013-12-28- Várható: 4 adag Svéd zöldsaláta
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Borajánló: félédes rozébor
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szeletelt lazac
- 1 db heringfilé növényi olajban
- 2 db citrom
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 db jégsaláta
- 1 db kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 10 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- csipet étkezési só
- 4 db szeletelt kenyér
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A heringfilét citromlével és olívaolajjal krémesítjük.
Lépés: 2
A jégsalátát apró darabokra tépkedjük, az uborkát, a paradicsomot és a friss gombát vékony csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát is, kevés sóval ízesítjük.
Lépés: 3
A salátát az elkészített halas krémmel összekeverjük, majd lazaccsíkokkal és citrommal díszítve, vajazott pirított kenyéren tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
997,3 kcal -
Fehérje
41,7 g -
Zsír
55,4 g -
Szénhidrát
88,7 g -
Rost
4,2 g