Sajtos rákfalatok toaston

2012-10-25
Sajtos rákfalatok toaston
  • Várható: Rozskenyérszeletek rákraguval
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg rozskenyér
  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 30 dkg koktélrák
  • 4 db tojás
  • 20 dkg gouda sajt
  • 1 db lime
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Lépés: 1

A rozskenyeret egyenletes szeletekre vágjuk, és egy sütőlapra tesszük. Forró sütőben 3 percig szárítjuk.

Lépés: 2

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, a petrezselyemzöldet és a koktélrákot. Pezsdülésig forraljuk, majd leszűrjük.

Lépés: 3

A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot, megsózzuk, majd elkeverjük a rákkal. Ezt a ragut gazdagon rátesszük a kenyérszeletekre, majd sütőben, 180°C-on 5-8 perc alatt megsütjük.

Lépés: 4

Lime-szelettel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Tempura gyömbéres szójamártással

    Tempura gyömbéres szójamártással

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Fehérje

    48,5 g
  • Zsír

    42,9 g
  • Szénhidrát

    116,8 g
  • Rost

    4,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sajtos rákfalatok toaston
Sajtos rákfalatok toaston

A rozskenyeret egyenletes szeletekre vágjuk, és egy sütőlapra tesszük. Forró sütőben 3 percig szárítjuk.

Close