Sajtos rákfalatok toaston
2012-10-25- Konyha: Magyar
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Rozskenyérszeletek rákraguval
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 80 dkg rozskenyér
- 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor
- 30 dkg koktélrák
- 4 db tojás
- 20 dkg gouda sajt
- 1 db lime
- 1 csipet só
Elkészítés:
Lépés: 1
A rozskenyeret egyenletes szeletekre vágjuk, és egy sütőlapra tesszük. Forró sütőben 3 percig szárítjuk.
Lépés: 2
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, a petrezselyemzöldet és a koktélrákot. Pezsdülésig forraljuk, majd leszűrjük.
Lépés: 3
A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot, megsózzuk, majd elkeverjük a rákkal. Ezt a ragut gazdagon rátesszük a kenyérszeletekre, majd sütőben, 180°C-on 5-8 perc alatt megsütjük.
Lépés: 4
Lime-szelettel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Fehérje
48,5 g -
Zsír
42,9 g -
Szénhidrát
116,8 g -
Rost
4,8 g