Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
2013-10-21- Várható: 2-3 tányérnyi Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 5 szál zellerlevél
- 5 szál petrezselyem-levél
- só
- őrölt fehér bors
- 1 db erőleveskocka
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 pohár liszt
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 marék cérnametélt
- 2 db chilipaprika
Elkészítés:
Lépés: 1
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, a répát megpucolom, az egyiket csíkokra, a másikat karikára vágom, két petrezselyem levelet félreteszek. A zöldségeket egy fazékba teszem. Felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.
Lépés: 2
Közben felteszem a tésztát főni, karikára vágom a kolbászt, s elkészítem a rántást.
Lépés: 3
Amikor a leves megfőtt, belekeverem a rántást, hozzáadom a kolbászt.
Lépés: 4
Tálaláskor merek a tányérba levest, rakok a tésztából is, s teszek rá chilit és petrezselyemlevelet.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet