Savanyú, tejszínes lencseleves

2012-11-09
Savanyú, tejszínes lencseleves
  • Várható: Tejszínes lencseleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db babérlevél
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 dl ecet
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg liszt
  • ízlés szerint só
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A lencsét előző nap hideg vízbe áztatjuk. A felhasználás napján leszűrjük, átmossuk, és 1 liter hideg vízben feltesszük főni a szeletekre vágott húsos szalonnával, egy egész vöröshagymával, a fokhagymával és a babérlevéllel.

Lépés: 2

Vajon megpirítjuk a szeletekre vágott sárgarépát és a fehérrépát. Mikor már illatozik, rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal hozzáadjuk a leveshez, nehogy a pirospaprika megkeseredjen. A levest 25-30 perc főzés után mustárral, cukorral, ecettel ízesítjük, egyúttal kiszedjük a vöröshagymát és a fokhagymát.

Lépés: 3

Ezután a tejszínből és a lisztből habarást készítünk, mellyel befejezzük a levest. Ha nem elég sós a füstölt szalonnától, utánsózzuk. Tejföllel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1431,4 kcal
  • Fehérje

    33,4 g
  • Zsír

    119,3 g
  • Szénhidrát

    56,8 g
  • Rost

    5,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben.

Close