Fahéjas-porcukros bundás alma
2013-11-04- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Fahéjas-porcukros bundás alma 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 20perc
Hozzávalók:
- 4 nagy alma (pl.: birsalma)
- sűrű palacsintatészta + 1 csapott evőkanál cukor (lehet porcukor), a bundához
- bő olaj, a sütéshez
- őrölt fahéj és porcukor, a tetejére
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almákat csumázzuk ki (távolítsuk el a magházat), és hámozzuk is meg őket, majd vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre.
Lépés: 2
Az almaszeleteket mártsuk be a cukros sűrű palacsintatésztába, és süssük ki forró bő olajban.
Lépés: 3
Miután aranysárgára sültek, rakjuk őket papírkéztörlőre (hogy felszívja az olajat), majd onnan tányérokra továbbrakva, tetejüket fahéjas porcukorral meghintve, tálaljuk melegen.
Tipp:
Az almaszeletek tetejét megszórhatjuk sima porcukorral és vaníliás cukorral is.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet