Fahéjas-porcukros bundás alma

2013-11-04
  • Várható: Fahéjas-porcukros bundás alma 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 20perc

Hozzávalók:

  • 4 nagy alma (pl.: birsalma)
  • sűrű palacsintatészta + 1 csapott evőkanál cukor (lehet porcukor), a bundához
  • bő olaj, a sütéshez
  • őrölt fahéj és porcukor, a tetejére

Palacsintatészta készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almákat csumázzuk ki (távolítsuk el a magházat), és hámozzuk is meg őket, majd vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre.

Lépés: 2

Az almaszeleteket mártsuk be a cukros sűrű palacsintatésztába, és süssük ki forró bő olajban.

Lépés: 3

Miután aranysárgára sültek, rakjuk őket papírkéztörlőre (hogy felszívja az olajat), majd onnan tányérokra továbbrakva, tetejüket fahéjas porcukorral meghintve, tálaljuk melegen.

Tipp:

Az almaszeletek tetejét megszórhatjuk sima porcukorral és vaníliás cukorral is.

SzepKartyat.hu - SZÉP Kártyát is elfogadó..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Füstölt lazactartár bruschettával
Füstölt lazactartár bruschettával

Finom, gyorsan elkészíthető vacsora.

Close