Ír Forró Csokoládé
2013-05-23- Várható: 2 adag Ír Forró Csokoládé
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 7perc
- Kész: 8perc
Ír Forró Csokoládé = Irish Hot Chocolate
Pohár/csésze: 2 füles kávés üvegpohár
Kiegészítés/Díszítés: tejszínhab, csokoládéforgács
Hozzávalók:
- 30 cl tej
- 25 g étcsokoládé
- 5 cl Baileys (ír krémlikőr)
Elkészítés:
Lépés: 1
Forraljunk fel egy edényben 3 dl tejet.
Lépés: 2
Öntsük a tej felét egy bögrébe, és adjuk hozzá az étcsokoládét.
Lépés: 3
Hagyjuk feloldódni az étcsokoládét, majd keverjük simára.
Lépés: 4
Adjuk hozzá az ír krémlikőrt (Baileys) és a maradék tejet.
Lépés: 5
Keverjük meg újra.
Lépés: 6
Öntsük át az italt 2 hőálló üvegpohárba.
Lépés: 7
Tegyünk az italok tetejére tejszínhabot, és szórjunk rájuk (reszelt étcsokoládét) csokoládéforgácsot.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet