Sárgabarackos, mandulás tekercs
2014-12-08- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Sárgabarackos, mandulás tekercs 4-6 személyre
- Felszolgálás: 4-6 személyre
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:20 óra
- Kész: 2:30 óra
Hozzávalók:
- 300 g mélyhűtött kelt tészta
- 225 g baracklekvár
- 800 g kajszibarack
- 100 g hámozott, pörkölt mandula
- 1 tojássárgája
- 125 g cukor
- 2,5 dl tej
- 1 db narancs
- 1 g egész fahéj
- 15 g vaj
- 5 cl édes sherry vagy baracklikőr
- 50 g kukoricaliszt
Elkészítés:
Lépés: 1
A mélyhűtött kelt tésztát szobahőmérsékleten felengedtetjük, a sütőlap méretére nyújtjuk.
Lépés: 2
Megkenjük a baracklekvár felével, és megszórjuk a pörkölt és hámozott, durvára vagdalt mandulával.
Lépés: 3
A kajszibarackot meghámozás és kimagozás után a tejben az egész fahéjjal, a cukorral, a narancs reszelt héjával, a likőrrel és a narancs darabolt húsával felforraljuk, és kihűlése után kivesszük belőle a fahéjat, majd a kukoricaliszttel besűrítjük. Ezt a tölteléket ráterítjük a tésztára, majd feltekerjük, és a forróra felfűtött sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal 150-160 °C-ra mérsékeljük, és a tésztát készre sütjük.
Lépés: 4
Ha megsült, megkenjük a baracklekvár másik felével, mintegy átfényezzük. Négy-hat darabba szeletelve, még melegen adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
525 kcal -
Fehérje
20 g -
Zsír
30 g -
Szénhidrát
45 g