Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával
2013-10-19- Várható: 3 tányérnyi Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús (lábszár, fartő vegyesen)
- 1 db ritka csont (marhacsont)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 1 db krumpli
- 1/4 kelkáposzta
- 1 db paradicsom
- 1/2 csokor zellerlevél
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál egész bors
- só
- őrült fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 db tojás
- 3 evőkanál gríz (búzadara)
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Lépés: 1
A húst nagyobb darabokra vágom. A répát, fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom.
Lépés: 2
A húst és a csontot egy nagyobb lábasba teszem, felöntöm bőségesen vízzel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert. Lassú tűzön tovább főzöm.
Lépés: 3
Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom, pihentetem.
Lépés: 4
Egy óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem a levesbe a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Lépés: 5
Amíg fő a leves egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe.
Lépés: 6
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, egy chilit, s teszek bele egy daragaluskát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet