Holland cseresznyetorta
2016-03-01- Várható: 12 szelet Holland cseresznyetorta
- Felszolgálás: Holland cseresznyetorta 6-12 főre
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Hozzávalók:
- 300 g mélyhűtött vajastészta (vagy 150 g lisztből és 150 g vajból készült tészta)
- 500 g kimagozott cseresznye
- 30 g cukor
- 20 g étkezési zselatin
- 4 dl tejszín
- 50 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 20 g keserű csokoládé
Elkészítés:
Lépés: 1
A mélyhűtött vajastésztát szobahőmérsékleten felengedtetjük, vagy a vaj és a liszt keverékéből előző este vajastésztát készítünk.
Lépés: 2
Lisztezett nyújtódeszkán a sütőlap méretére kinyújtjuk, majd három egyforma csíkra vágjuk.
Lépés: 3
220 °C-os sütőben mintegy tíz perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
Lépés: 4
A kimagozott cseresznyét nagyon kevés vízzel, a kristálycukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk az áztatott zselatint, és lassú forralással, állandó kevergetés közben sűrűre forraljuk.
Lépés: 5
Langyosra hűtve belekeverünk 3 dl keményre vert tejszínhabot, a vaníliás cukorral továbbízesítve ezt is kihűtjük.
Lépés: 6
Elővesszük a három csík hideg tésztát.
Lépés: 7
Az alsó lapot megkenjük a tejszínhabos cseresznyekrémmel, rátesszük a középső lapot, ismét krém következik és a legtetejére úgy tegyük a tésztát, hogy már előre felvágjuk tizenkét háromszögbe. Szép mintát nyomunk a csillagcsővel ellátott habzsákból a tetejükre, és ráreszeljük a keserű csokoládét.
Lépés: 8
Mielőtt asztalra adjuk, a hűtőszekrényben előzőleg egy fél óráig még hűtjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
323 kcal -
Fehérje
9 g -
Zsír
24 g -
Szénhidrát
25 g