Holland cseresznyetorta

2016-03-01
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 12 szelet Holland cseresznyetorta
  • Felszolgálás: Holland cseresznyetorta 6-12 főre
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Hozzávalók:

  • 300 g mélyhűtött vajastészta (vagy 150 g lisztből és 150 g vajból készült tészta)
  • 500 g kimagozott cseresznye
  • 30 g cukor
  • 20 g étkezési zselatin
  • 4 dl tejszín
  • 50 g porcukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 20 g keserű csokoládé

Elkészítés:

Lépés: 1

A mélyhűtött vajastésztát szobahőmérsékleten felengedtetjük, vagy a vaj és a liszt keverékéből előző este vajastésztát készítünk.

Lépés: 2

Lisztezett nyújtódeszkán a sütőlap méretére kinyújtjuk, majd három egyforma csíkra vágjuk.

Lépés: 3

220 °C-os sütőben mintegy tíz perc alatt készre sütjük, kihűtjük.

Lépés: 4

A kimagozott cseresznyét nagyon kevés vízzel, a kristálycukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk az áztatott zselatint, és lassú forralással, állandó kevergetés közben sűrűre forraljuk.

Lépés: 5

Langyosra hűtve belekeverünk 3 dl keményre vert tejszínhabot, a vaníliás cukorral továbbízesítve ezt is kihűtjük.

Lépés: 6

Elővesszük a három csík hideg tésztát.

Lépés: 7

Az alsó lapot megkenjük a tejszínhabos cseresznyekrémmel, rátesszük a középső lapot, ismét krém következik és a legtetejére úgy tegyük a tésztát, hogy már előre felvágjuk tizenkét háromszögbe. Szép mintát nyomunk a csillagcsővel ellátott habzsákból a tetejükre, és ráreszeljük a keserű csokoládét.

Lépés: 8

Mielőtt asztalra adjuk, a hűtőszekrényben előzőleg egy fél óráig még hűtjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Máktorta grapefruittal

  • Kávétorta cukrozott cseresznyével

    Kávétorta másképpen

  • Naspolyatorta

    Naspolyatorta

  • Datolyatorta

    Datolyatorta

  • Divatos körtetorta

    Divatos körtetorta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    323 kcal
  • Fehérje

    9 g
  • Zsír

    24 g
  • Szénhidrát

    25 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vargabéles
Vargabéles

A cérnametéltet sós vízben megfőzzük. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a tejföllel és a cérnametélttel.

Close