Vegyes zöldség kókusszal

2012-12-14
Vegyes zöldség kókusszal
  • Várható: Vegyes zöldség kókusszal 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 48perc

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 db bébikukorica konzerv
  • 8 db chilipaprika
  • 1 csokor citromfű
  • 1 db lime
  • 3 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 3 dl szójaszósz
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

A kókuszreszeléket tejbe áztatjuk, és pár percig állni hagyjuk.

Lépés: 2

A padlizsánt és a sárgarépát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A bébikukoricát hosszában négyfelé, a zöldbabot 4-5 cm-es darabokra szeleteljük.

Lépés: 3

A lime héját lereszeljük, majd a chilipaprikával és a citromfűvel együtt összetörjük. Az olajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a fűszer őrleményt, ráöntjük a tejbe áztatott kókuszreszeléket, a szójaszószt és a bazsalikomot. Mikor forr, hozzáadjuk a zöldségeket, és kb. 8-10 percig pirítjuk, míg a sárgarépa megpuhul.

Lépés: 4

Tálalás előtt szójaszósszal és apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1160,1 kcal
  • Fehérje

    18,7 g
  • Zsír

    104,1 g
  • Szénhidrát

    39,3 g
  • Rost

    11,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mézes rózsakocsonya
Mézes rózsakocsonya

Az egyforma színű rózsaszirmokat bő folyó vízben többször is átmossuk és lecsepegtetjük.

Close