Naspolyatorta
2014-12-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: 12 szelet Naspolyatorta
- Felszolgálás: 6-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:50 óra
- Kész: 2:00 óra
Hozzávalók:
- 500 g naspolya
- 200 g mandula
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 4 tojás
- 250 g liszt
- 20 g sütőpor
- 1 db citrom
- porcukor, a szóráshoz
Elkészítés:
Lépés: 1
A tisztított naspolyát megmossuk és kimagozzuk. A mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük.
Lépés: 2
A lisztet a keverőtálba szitáljuk, a szobahőmérsékletű vajat hozzáadjuk, és a vaníliás cukorral, a cukorral, a sütőporral, a tojásokkal, a durvára vágott mandulával és a naspolyadarabokkal jól formálható tésztává keverjük.
Lépés: 3
Alufóliával kibélelünk és megvajazunk egy sütőformát, kitöltjük a tésztával, és előmelegített sütőben 45-50 percig 170-180 °C-on szúrópróbáig sütjük. Az utolsó tíz percben a tetejét is letakarjuk alufóliával, nehogy megégjen.
Lépés: 4
Lisztezett deszkára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
Lépés: 5
A citrom szűrt levével meglocsoljuk, a porcukorral meghintve tizenkét darabba felvágjuk. Tejszínhabbal és a visszatartott szép, egészséges naspolyával feldíszítve adjuk az asztalra.
Tipp:
Egészben hagyva, fóliába tekerve hosszabb ideig is eláll.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
490 kcal -
Fehérje
8 g -
Zsír
25 g -
Szénhidrát
67 g