Kávétorta másképpen
2016-03-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 12 szelet Kávétorta másképpen
- Felszolgálás: 6-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Hozzávalók:
- 1 karika kész, barna piskótakarika
- 150 g cukrozott - kandírozott – zöldmandula
- 200 g porcukor
- 6 tojásfehérje
- 3 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl erős kávéfőzet
- pár szem egész kávé a díszítéshez
Elkészítés:
Lépés: 1
A kész, barna piskótakarikát - vagy hat tojás, 120 g liszt és 120 g cukor, kevés kakaópor fel-vert, megsütött és kihűlt házi készítésű karikáját - három egyforma széles lappá vágjuk. Az egyik karikának csak a kb. két, két és fél cm-es peremét használjuk, a belsejét tegyük félre, például a piskótával töltött őszibarackhoz használhatjuk. A porcukrot a tojásfehérjékkel vízgőzön, állandó felverés közben, krémmé főzzük, majd félreállítjuk.
Lépés: 2
A porcukrot a tojásfehérjékkel vízgőzön, állandó felverés közben, krémmé főzzük, majd félreállítjuk.
Lépés: 3
A tojások sárgájából és a tejszínből szintén a vízgőzön krémet főzünk, majd a két krémet összeöntjük, elkeverjük a kávéfőzettel, a vaníliás cukorral és a kandírozott zöldmandulával.
Lépés: 4
Kihűtve a krémet, az alsó piskótalapot megkenjük egyharmadával, rátesszük a peremes karikát, erre ismét krémet kenünk, majd legvégül a tetejét is ráhelyezzük, és az egész tortát bevonjuk a krémmel, a maradék krémből a csillagcsöves nyomózsákból teszünk rá díszt.
Tipp:
Keményebb krém kapható, ha a tojás-fehérjés főzetbe húsz gramm étkezési zselatint is keverünk. Kihűtve, esetleg kifagyasztva a már kész tortát felszeleteljük, kávészemekkel és a félretett zöldmandulával díszíthetjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
230 kcal -
Fehérje
9 g -
Zsír
8 g -
Szénhidrát
32 g