Sárgadinnyekoktél rákkal

2014-05-06
Sárgadinnyekoktél rákkal
  • Várható: 4 adag Sárgadinnyekoktél rákkal
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:35 óra

Tipp:

Már a piacon úgy válasszuk ki a sárgadinnyét, hogy a külső héj is szép legyen, hisz ebbe tálaljuk a koktélt.

Hozzávalók:

  • 2 db kb. 1 kg-os sárgadinnye
  • 200 g rákhús
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl narancsos joghurt
  • 2 cl Worcester-mártás
  • 3 g só
  • 10 g porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 50 g frissen reszelt torma
  • 2 cl konyak

Elkészítés:

Lépés: 1

A sárgadinnyét A és V alakban - a képen látható módon - éles késsel a felénél elfelezzük, magját kiskanállal kikaparjuk. Húsát karalábékifúróval kivájjuk, és a szűrt citromlébe tesszük, a nem gömbölyű részeket pedig, apróra összevágjuk.

Lépés: 2

Egy keverőtálba öntjük a narancsos joghurtot, hozzátesszük a durvára vágott kaprot, sózzuk, porcukorral és a frissen reszelt tormával ízesítjük, végül hozzáadjuk a dinnyegolyókat.

Lépés: 3

Vizet forralunk, sót, petrezselyemszárat és kevés konyakot teszünk bele, ha forr, beledobjuk a megsikált élő rákot, majd a mérettől függően tíz-húsz percig lassú forralással megfőzzük.

Lépés: 4

Saját levében hagyjuk a pirosra főtt rákot kihűlni, majd egyetlen csavaró mozdulattal kivesszük a torából az egyszál belét, eltávolítjuk, a húsát feldaraboljuk, és hozzákeverjük a dinnyekoktélhoz, végül betöltjük a felezett dinnyehéjba, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 5

Saját anyagaival díszítve, és a Worcester-mártással locsolva adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    332 kcal
  • Fehérje

    201 g
  • Zsír

    65 g
  • Szénhidrát

    90 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Peppar Vodka Martini
Peppar Vodka Martini

Töltsük az ízesített vodkát és a száraz vermutot a keverőpohárba.

Close