Ciroc White Frost koktél

2013-07-01
Ciroc White Frost koktél
  • Várható: 1 pohár Ciroc White Frost koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 4perc

Pohár: martinis (Y-pohár)

Díszítés: vörös áfonya, cukor crusta

Hozzávalók:

  • 4,5 cl Ciroc Vodka (francia szőlőből készült vodka)
  • 4,5 cl fehér áfonyalé
  • 1,5 cl lime szirup (pl.: Rose’s Lime Juice Cordial)
  • 1,5 cl Gyömbérlikőr (pl.: The Kings Ginger)
  • 1,5 cl Simple Syrup (cukorszirup)

Tipp (cukorszirup készítése):

A koktélhoz cukorszirupot úgy készíthetünk, hogy egy serpenyőben kristálycukrot keverünk bele forró vízbe, megvárjuk míg a cukor feloldódik, majd lehűtjük az oldatot. Általában, a cukor aránya a vízhez 1:1, néha pedig 2:1.

Elkészítés:

Lépés: 1

Elsőként készítsük el a koktélos pohár peremének cukros díszítését.

Lépés: 2

Az összes hozzávalót rakjuk koktélos sékerbe, majd jéggel rázzuk jól össze.

Lépés: 3

A sékerből szűrjük át az italt az Y-pohárba.

Lépés: 4

Díszítsük a koktél tetejét vörös áfonya szemekkel.

Tipp (pohár peremének díszítése, crusta):

1. Nedvesítsük meg a koktélos pohár teljes peremét citrom vagy lime gerezddel. Ha nincs kéznél, akkor öntsük citromlevelet vagy vizet egy csészealjba 2-3 mm magasságban.

2. Egy csészealjba tegyünk bele díszítőanyagot (kristálycukrot).

3. Mártsuk és forgassuk bele a benedvesített pohár peremét a díszítőanyagba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Gyümölcsökkel ékesített kacsa

A bontott pecsenyekacsát a megfelelő előkészítés után kívül-belül besózzuk.

Close