Eperdzsem rebarbarával
2012-11-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Közepes
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 50perc
A rebarbara egy fanyar zöldség, amelynek az íze remekül illik az eper íz világához. Ha kedvelik az eperdzsemet, akkor bátran gondolják tovább a receptjét, és próbálják ki ezt a finomságot rebarbarával.
Hozzávalók:
- 2 kg eper, apróra vágva
- 0,5 kg rebarbara, apróra vágva
- 0,5 kg cukor
- 3 zacskó vaníliás cukor
- 1 dl citromlé
Elkészítés:
Lépés: 1
Az apróra vágott, előkészített epret és rebarbarát keverjük el a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, majd egy lábasban lassú tűz felett tegyük oda őket főni.
Lépés: 2
Forrás közben a dzsem állaga zavaros lesz, és hab is keletkezhet rajta, amelyet távolítsanak el. A dzsem mintegy 10 perc alatt ki fog tisztulni, ami azt jelenti, hogy kész is van.
Lépés: 3
A forró dzsemet öntsük csírátlanított üvegekbe, és a tetejére fordítva hagyjuk őket kihűlni. A dzsemet fogyasszák pirítós, vagy kétszersült mellé, de süteményekhez is bátran felhasználhatják.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet