Párolt tonhal, ahogy Nagyi készíti

2013-12-21
Párolt tonhal, ahogy Nagyi készíti
  • Várható: 4 adag Párolt tonhal, ahogy Nagyi készíti
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri hal (tonhal)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • csipet só
  • csipet fehérbors
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 dkg paradicsompüré
  • csipet petrezselyemzöld
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 ágacska rozmaring
  • csipet kakukkfű
  • 3 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és fehérborssal befűszerezzük. Az olívaolajat felforrósítjuk, a halszeleteket elősütjük, tálra tesszük.

Lépés: 2

A vöröshagymát és a paradicsomot felszeleteljük, a paradicsompürét pedig elkeverjük a fehérborral. Olajban megfonnyasztjuk az egészet, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a babérlevelet, és lassú tűzön felforraljuk a ragut.

Lépés: 3

A halszeleteket a ragu tetejére tesszük, és fedő alatt 10 percig együtt pároljuk.

Lépés: 4

A tálalásnál a ragu mellé tesszük a halszeleteket, kakukkfűvel és rozmaringgal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    504,6 kcal
  • Fehérje

    42,5 g
  • Zsír

    26,2 g
  • Szénhidrát

    8,7 g
  • Rost

    1,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bay Breeze koktél
Bay Breeze koktél

Először töltsünk jégkockákat a pohárba. Adjuk hozzá elsőként a vodkát.

Close