Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt zöldségekkel, vöröskáposztával, rukkolával
2014-01-06- Várható: 2 adag Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt zöldségekkel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Rántott hús újragondolva, krumplipürével és párolt zöldségekkel.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertés comb
- 5 db krumpli
- 1 szelet sütőtök
- 1 kicsi cékla
- 1 evőkanál vaj
- liszt
- 1 db tojás
- prézli (zsemlemorzsa)
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
- 1 szelet vöröskáposzta (lilakáposzta)
- vörösborecet
- 0,5 zacskó rukkola
Elkészítés:
Lépés: 1
Elkészítem a káposzta és rukkola salátákat, sózom, borsozom, locsolok rá borecetet, olívaolajat és beteszem a hűtőbe.
Lépés: 2
A krumplit felteszem héjában főni. A hússzeletek széleit bevagdosom, lazán kiklopfolom, sózom, borsozom, s bepanírozom. A tököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, egy serpenyőben megpárolom.
Lépés: 3
A krumplit megpucolom, összetöröm, s összekeverem a vajjal.
Lépés: 4
Egy serpenyőbe öntök olajat, s a húst megsütöm benne.
Lépés: 5
Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé egy szelet húst, a párolt zöldségeket, káposztát és rukkolát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet