Muffin

2012-11-13
Muffin
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Muffin készítését azoknak ajánlom, akik szeretik kreatívan ízesíteni a süteményeket. A muffinban az a jó, hogy ésszerű határok között, vagy akár azon túl bármi bele tehető.

Most egy muffin alapreceptet fogunk bemutatni, amelyet kreatívan továbbgondolhatnak.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg margarin
  • 0,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • muffin papírok

Elkészítés:

Lépés: 1

A lisztet a sütőporral szitáljuk át, majd adjuk hozzájuk a sót.

Lépés: 2

A tojásokat jól dolgozzuk el a cukorral, majd adjuk hozzájuk a szobahőmérsékletű margarint, a tejet és a joghurtot.

Lépés: 3

Ezt a masszát keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Egy könnyű, a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb tésztát kell kapnunk, amelyet muffin papírral kibélelt formákba kell öntenünk. Figyeljünk arra, hogy a formákat csak valamivel több, mint a feléig töltsük meg, mert a muffinok meg fognak emelkedni.

Lépés: 4

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, illetve tűpróbáig süssük a muffinokat.

 

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Midori Margarita koktél
Midori Margarita koktél

Az összes összetevőt zúzott jéggel keverjük össze, akár egy italkeverő automata (spindle mixer) segítségével.

Close