Szőlőtorta karamellhálóban

2014-09-08
Szőlőtorta karamellhálóban
  • Várható: 12 szelet Szőlőtorta karamellhálóban
  • Felszolgálás: 6-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:30 óra
  • Kész: 2:40 óra

Hozzávalók (tésztához):

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 70 g porcukor
  • kb. 2 dl tejföl
  • 5 g só

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 1 csomag citromos pudingpor
  • 4 dl tej
  • 100 g cukor
  • 1 db citrom
  • 100 g mazsolaszőlő
  • 750 g nagy szemű szőlő
  • 150 g cukor a karamellhez

Elkészítés:

Lépés: 1

A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjunk. Tegyük hűvös helyre, és egy óráig pihentessük, majd úgy formáljuk, nyújtsuk, hogy a kivajazott tortaformának pereme is legyen.

Lépés: 2

200 °C-os sütőben aranysárgára sütjük. Közben a tasak előírásait követve elkészítjük a pudingot, citromhéjjal és -lével dúsítsuk.

Lépés: 3

A tésztát és a pudingot is hagyjuk kihűlni, ez utóbbiba belekeverjük a vízben áztatott és kicsavart mazsolaszőlőt.

Lépés: 4

A sütőformában hagyjuk a tésztát, megtöltjük a krémmel, és a tetejére tegyük szép sorban a megmosott szőlőszemeket. Szebben alakítható, ha váltakozva piros, fehér és lila szőlőt használunk a körkörös díszítéshez.

Lépés: 5

A 150 g cukorból karamellt pirítunk, és melegen rácsot húzunk a már kész tortára. Jól behűtve, 12 szeletbe vágva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    220 kcal
  • Fehérje

    3 g
  • Zsír

    11 g
  • Szénhidrát

    37 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Édes túróval töltött zsemle
Édes túróval töltött zsemle

A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk.

Close