Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával

2013-10-26
Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával
  • Várható: Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:06 óra

Hozzávalók (nyársacskákhoz):

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl citromlé
  • csipet menta
  • csipet rozmaring
  • csipet bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg paradicsomszósz
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 dl olivaolaj
  • csipet só

Hozzávalók (fokhagymás-sajtos uborkához):

  • 80 dkg uborka
  • 4 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg krémfehérsajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A darált húst összekeverjük a liszttel, a paradicsomszósszal, a paradicsompürével és a száraz vörösborral. Sóval, citromlével, mentával, rozmaringgal, borssal, őrölt fokhagymával ízesítjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Lépés: 2

Hűtés után a masszát henger alakban fa nyársacskákra gyúrjuk. Olívaolajjal kikent tepsiben, 180 °C-os forró sütőben, időnként megforgatva, 15 perc alatt készre sütjük.

Lépés: 3

A fokhagymás-sajtos uborka elkészítéséhez a friss uborkát megtisztítjuk, és legyaluljuk. A sajtot, a tejfölt, a fokhagymát összeöntjük, krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a szeletelt uborkát. Hideg helyen, letakarva tároljuk.

Lépés: 4

Tálalásnál a húst és a mártást külön szervírozzuk, rozmaringgal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1350,6 kcal
  • Fehérje

    54,5 g
  • Zsír

    88,2 g
  • Szénhidrát

    71,1 g
  • Rost

    2,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel
Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel

A sóból, cukorból, fehérborecetből és az apróra vágott lilahagymából salátalevet készítünk.

Close