Gyömbér Kávé

2013-02-28
Gyömbér Kávé
  • Várható: Gyömbér Kávé 2 főre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 4perc
  • Kész: 6perc

Angol nyelven: Ginger Coffee

Pohár/Csésze: kávés csésze

Kiegészítés: tejszín

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál (14 g) őrölt kávé
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 2 teáskanál méz
  • 2 teáskanál tejszín (a díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

Keverjük össze az őrölt kávét az őrölt gyömbérrel, és készítsünk egy rövid kávét (eszpresszó, presszókávé).

Lépés: 2

Adjuk hozzá a 1-1 teáskanálnyi mézet a csészékhez, és öntsük a kávét a mézre, majd díszítsük a kávék tetejét 1-1 teáskanálnyi tejszínnel, és forrón tálaljuk.

Tipp (eszpresszó készítése):

Presszókávéról (rövid kávé) akkor beszélünk, ha a kávégép a 7 g őrölt kávét, 88-92 °C-os vízen keresztül 9 atmoszféra nyomással préseli át a tömörített “pogácsán”, mintegy 20-30 másodperc alatt, amelynek eredménye 25-35 ml főzet.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tyúktepertő csirkefarhátból
Tyúktepertő csirkefarhátból

A csirkefarhát bőrös, zsíros részének lehasításából készült ez a tepertő.

Close