Túrós tészta

2013-02-19
  • Várható: Túrós tészta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kész: 25 perc

“A túrós tészta (túrós csusza) a magyar konyha egyik legegyszerűbb étele – valaki nem is teljes értékű ételnek, hanem a harcsapaprikás köretének tekinti. Annak, aki megelégszik csak a túrós tésztával, csupán arra kell odafigyelnie, hogy a legjobb hozzávalókat válogassa össze.”

Hozzávalók:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 0,5 l 20%-os tejföl
  • 15 dkg füstölt szalonna, apró kockára vágva
  • 50 dkg fodros kocka tészta, al dentére főzve (a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta jelzője)

Elkészítés:

Lépés 1

A túrós tészta lelkét a finom füstölt szalonna íze adja, amelynek ki kell sütni a zsírját - ehhez lassú tűz fölött pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát.

Lépés 2

A fodros kockát főzzük al dentére, csepegtessük le róla a vizet, majd keverjük jól össze 2-3 evőkanál szalonnazsírral. A tésztához adjuk hozzá a túrót és a tejföl felét, jól keverjük el őket, miközben ízlés szerint sózunk.

Lépés 3

A túrós tésztához kínálják a maradék tejfölt és a sült szalonnát.

Tipp:

A túrós tészta titka, hogy friss és minőségi hozzávalókból kell elkészíteni, és semmi esetre nem szabad light hozzávalókat használni.

Vendéglátóhelyek:

Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin a legújabb trendekről nem csak ínyenceknek

Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

    Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

  • Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel

    Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel

Recept kommentek

Bejegyzéshez Komment

Kaszinótojás franciasalátával
Kaszinótojás franciasalátával

A tojást sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk.

Close