Garnélás rizottó

2013-12-14
Garnélás rizottó
  • Várható: Garnélás rizottó 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 45perc

Borajánló: félédes, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 40 dkg garnélarák
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 30 dkg rizs (jó minőségű)
  • csipet ékezési só
  • csipet őrölt bors
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db paradicsom

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy kisebb fazékban vizet melegítünk, sót szórunk bele, majd a sós, forró vízzel leforrázzuk a rákhúst. Leszűrjük, és ehhez a léhez hozzáadjuk a fehérbort és a babérlevelet.

Lépés: 2

Olívaolajat töltünk egy fazékba, felforrósítjuk, és a rizst megpirítjuk benne, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a negyedelt paradicsomot, felengedjük a rák forró levével, ízesítjük sóval és borssal.

Lépés: 3

15 perc lassú párolás után adjuk hozzá a rákhúst és a reszelt parmezánt. Tovább ne főzzük, mert lefedve, 5 perc pihentetéssel összeérnek az ízek.

Lépés: 4

Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Tempura gyömbéres szójamártással

    Tempura gyömbéres szójamártással

  • Sárgadinnyekoktél rákkal

    Sárgadinnyekoktél rákkal

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    661,9 kcal
  • Fehérje

    34,7 g
  • Zsír

    21,6 g
  • Szénhidrát

    68,7 g
  • Rost

    2,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

Close