Tempura gyömbéres szójamártással

2014-05-11
Tempura gyömbéres szójamártással
  • Várható: Tempura gyömbéres szójamártással 2 személyre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Tipp:

E Japánból származó étel – náluk nemzeti eledel, mint nálunk a töltött káposzta vagy a paprikás csirke – elkészítésénél be kell tartani a szigorú előírásokat, hisz így érezzük igazán a távoli ország szinte szertartásos étkezéskultúráját a mindennapok egyhangúságában.

Hozzávalók (gyömbéres szójamártáshoz):

  • 3 dl kész szójamártás
  • 3 dl desztillált víz
  • 10 g friss gyömbérreszelék
  • 1 dl rizsbor vagy száraz sherry
  • 2 db citrom

Hozzávalók (tempurához):

  • 200 g rákhús
  • 8 szem gomba a szárával
  • 1 db zöldpaprika
  • 100 g sárgarépa
  • 40 g lótuszgyökér vagy szólóspárga
  • 100 g padlizsán
  • 40 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 80 g rizslisztből készült finommetélt

Elkészítés:

Lépés: 1

A szójamártáshoz felforralunk három dl vizet, és ha kihűlt, hozzátesszük a kész szójamártáshoz. Tegyünk még bele friss - vagy szárított - gyömbérreszeléket, szűrt citromlével és a Sake nevű rizsborral vagy száraz sherryvel ízesítsük tovább. Minden bundázott és roston sütött húshoz, halhoz, szárnyashoz adható.

Lépés: 2

A tempurát a következőképpen készítjük: a tojássárgáját a liszttel és annyi jeges vízzel keverjük ki, hogy sűrűn folyó palacsintamasszát kapjunk. Ebbe a tésztába mártjuk bele a vékony lapokra vágott karottát, a gombát szárával, a rákhúst, a zöldpaprikát, a lótuszgyökeret vagy a spárgát főzve, és a padlizsánt felszeletelve.

Lépés: 3

Rizslisztből készült vékonymetélttel forrón adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Sárgadinnyekoktél rákkal

    Sárgadinnyekoktél rákkal

  • Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

    Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

  • Garnélás rizottó

    Garnélás rizottó

  • Garnélarák dijoni mustármártással

    Garnélarák dijoni mustármártással

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Dinnyés ráksaláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    96 kcal
  • Fehérje

    169 g
  • Zsír

    3 g
  • Szénhidrát

    4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rose koktél
Rose koktél

Töltsünk jégkockákat a koktélos rázókehelybe, és adjuk hozzá az italokat.

Close