Tempura gyömbéres szójamártással
2014-05-11- Várható: Tempura gyömbéres szójamártással 2 személyre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Tipp:
E Japánból származó étel – náluk nemzeti eledel, mint nálunk a töltött káposzta vagy a paprikás csirke – elkészítésénél be kell tartani a szigorú előírásokat, hisz így érezzük igazán a távoli ország szinte szertartásos étkezéskultúráját a mindennapok egyhangúságában.
Hozzávalók (gyömbéres szójamártáshoz):
- 3 dl kész szójamártás
- 3 dl desztillált víz
- 10 g friss gyömbérreszelék
- 1 dl rizsbor vagy száraz sherry
- 2 db citrom
Hozzávalók (tempurához):
- 200 g rákhús
- 8 szem gomba a szárával
- 1 db zöldpaprika
- 100 g sárgarépa
- 40 g lótuszgyökér vagy szólóspárga
- 100 g padlizsán
- 40 g liszt
- 2 tojássárgája
- 80 g rizslisztből készült finommetélt
Elkészítés:
Lépés: 1
A szójamártáshoz felforralunk három dl vizet, és ha kihűlt, hozzátesszük a kész szójamártáshoz. Tegyünk még bele friss - vagy szárított - gyömbérreszeléket, szűrt citromlével és a Sake nevű rizsborral vagy száraz sherryvel ízesítsük tovább. Minden bundázott és roston sütött húshoz, halhoz, szárnyashoz adható.
Lépés: 2
A tempurát a következőképpen készítjük: a tojássárgáját a liszttel és annyi jeges vízzel keverjük ki, hogy sűrűn folyó palacsintamasszát kapjunk. Ebbe a tésztába mártjuk bele a vékony lapokra vágott karottát, a gombát szárával, a rákhúst, a zöldpaprikát, a lótuszgyökeret vagy a spárgát főzve, és a padlizsánt felszeletelve.
Lépés: 3
Rizslisztből készült vékonymetélttel forrón adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
96 kcal -
Fehérje
169 g -
Zsír
3 g -
Szénhidrát
4 g