Bakon Vodka házilag
2013-04-19- Várható: 1 üveg Bakon Vodka
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 46perc
- Kész: 96:48 óra
Bakon Vodka = Bacon szalonna ízesítésű prémium vodka
Néhány koktél, amelyben Bakon Vodka is felhasználásra kerül: Bakon L’Orange
Hozzávalók:
- 4-5 szelet füstölt bacon szalonna (császárszalonna)
- 1 üveg (750 ml) jó minőségű vodka
Elkészítés:
Lépés: 1
Ropogósra (ne égessük el) süssük meg a bacon szalonna szeleteket egy serpenyőben.
Lépés: 2
Rakjuk át a szalonna darabokat (a szalonna zsír nélkül) egy nagyobb méretű tiszta üvegedénybe.
Lépés: 3
Töltsük rá a vodkát, és keverjük jól fel, majd fedjük le és tároljuk sötét, hűvös helyen körülbelül 4-5 napig (nem kötelező a hűtőbe).
Lépés: 4
A 4-5 nap elteltével a szalonnás vodkából távolítsuk el a bacon darabokat.
Lépés: 5
Tegyük az üvegedényt a mélyhűtőbe legalább 30 percre, vagy addig, amíg a zsír meg nem dermed a tetején.
Lépés: 6
Miután kivettük a mélyhűtőből, egy kanál segítségével távolítsuk el a megdermedt zsírt a tetejéről.
Lépés: 7
Szűrjük át az italt egy kávé filteren keresztül tölcsér segítségével egy zárható üvegpalackba, és tároljuk a bacon szalonna ízesítésű vodkát a hűtőszekrényben.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet