Garnélarák dijoni mustármártással

2013-06-14
Garnélarák dijoni mustármártással
  • Várható: Garnélarák dijoni mustármártással 4 fő részére
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 43perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg garnélarák
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 dl dijoni mustár
  • 1 citrom facsart leve
  • csipetnyi őrölt koriander
  • csipetnyi kömény
  • csipetnyi bors
  • ízlés szerint só
  • 3 gerezd préselt fokhagyma
  • 2 dl száraz Chardonnay

Elkészítés:

Lépés: 1

Először elkészítjük a mártást: a száraz fehérborhoz hozzáadjuk a dijoni mustárt, a citrom levét és a fűszereket.

Lépés: 2

Ebben a pácban megforgatjuk a rákfarkokat, és a gombafejeket. Felváltva nyársra tűzzük és parázs fölött 5-8 perc alatt megsütjük.

Lépés: 3

Közben a már elkészített páclevet forralással besűrítjük, majd a kész nyársakat ezzel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    257 kcal
  • Fehérje

    14,4 g
  • Zsír

    4,2 g
  • Szénhidrát

    11,9 g
  • Rost

    1,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Virgin Mojito koktél
Virgin Mojito koktél

A pohárba tesszük a lime-gerezdeket és a mentaleveleket, törőfával (muddler) megtörjük.

Close