Datolyatorta

2014-10-20
Datolyatorta
  • Várható: 6 db Datolyatorta
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 3:00 óra
  • Kész: 3:10 óra

Hozzávalók:

  • 125 g búzadara
  • 125 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 50 g cukor
  • fél rúd vanília vagy 3 cl vanílialikőr
  • 125 g vaj
  • 250 g datolya
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 g méz
  • 2 db citrom
  • 5 g őrölt szegfűszeg
  • 10 g őrölt fahéj
  • 80 g mogyoró vagy mandula

Elkészítés:

Lépés: 1

Összekeverjük a búzadarát, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajjal és a vanílialikőrrel - esetleg a vaníliarúd tiszta alkoholban egy éjszakán át áztatott öntetével -, és egy órát pihenni hagyjuk.

Lépés: 2

A mandulát vagy a mogyorót egy kissé megpörköljük, és a héját leszedjük.

Lépés: 3

A datolyát elfelezve egy kevés vízzel, mézzel, a citromok reszelt héjával és szűrt levével, az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, valamint az őrölt mogyoróval felfőzzük, majd lehűtjük.

Lépés: 4

Kivajazunk és morzsával beszórunk egy kerek sütőformát és belereszeljük a tésztaanyag egyik felét. Erre kerül a datolyatöltelék, majd a reszelt tészta másik fele.

Lépés: 5

200 °C-os sütőben 40-45 percig aranybarnára sütjük, akár melegen, akár hidegen adhatjuk a családi asztalra.

Tipp:

Fóliában eltéve hosszabb ideig is megőrzi értékes ízeit, illatát.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    477 kcal
  • Fehérje

    12 g
  • Zsír

    24 g
  • Szénhidrát

    47 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vastag kolbász
Bemutatkozik a KolbaszAruhaz.hu

Cégünk 2 alapító tagja (Farm Futár Kft.) szereti a hasát, szeret jót s jól enni. A legfőbb gondolatunk és küldetésünknek érezzük, hogy Magyarország rejtett vagy kevésbé feltárt kulináris, kézműves remekműveit...

Close