Lencsefőzelék fasírttal

2013-11-01
Lencsefőzelék fasírttal
  • Várható: 2 tányér Lencsefőzelék fasírttal
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók (főzelékhez):

  • 1 bögre lencse
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 citrom héja
  • néhány csepp ecet
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Hozzávalók (fasírthoz):

  • 20 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

Lépés: 1

A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.

Lépés: 2

Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel, ecettel, sóval és borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.

Lépés: 3

Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem a hagymával, az összetépdesett, tejbeáztatott zsemlével, vagdalt petrezselyemmel, fűszerezem. Kis pogácsákat formázok. Bő olajban megsütöm.

Lépés: 4

Egy serpenyőben elkészítem a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet. A rántást a lencséhez keverem.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mai Tai koktél
Mai Tai koktél

Az összes hozzávalót a jéggel összesékeljük, majd a pohárba a tört jégre szűrjük.

Close