Divatos körtetorta
2014-10-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 12 szelet Divatos körtetorta
- Felszolgálás: 6-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 4:20 óra
- Kész: 4:30 óra
Hozzávalók:
- 800 g érett körte
- 2 dl fehérbor
- 6 g őrölt fahéj
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 300 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 dl tej
- 10 g kakaópor
- 80 g zabpehely
- 2 cl rum
- 5 g szerecsendió-reszelék
- 100 g félkeserű csokoládé
- zsiradék (a forma kenéséhez)
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
Lépés: 1
A körtéket megmossuk, megfelezzük, majd eltávolítjuk a magját.
Lépés: 2
A fehérbort egy edénybe öntve felforraljuk a körtékkel és az őrölt fahéj felével. Lehűtjük.
Lépés: 3
A vajat és a cukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és habosra verjük.
Lépés: 4
A lisztet, a sütőport, a kakaót, a zabpelyhet, a szerecsendió-reszeléket hozzákeverjük a maradék fahéjjal, a tejjel és a rummal kemény tésztát gyúrunk belőle.
Lépés: 5
Hozzáreszeljük a csokoládé felét, ismét összedolgozzuk, és fél órát pihenni hagyjuk.
Lépés: 6
Egy sütőformát kizsírozunk vagy kivajazunk, a tészta kétharmad részével megtöltjük és belenyomkodjuk a főtt, de hideg körtedarabokat. Erre kerül a tészta utolsó harmada, és harminc-negyven perc ismételt pihentetés után a legforróbbra előmelegített sütőbe tesszük, de a sütő hőfokát azonnal csökkentjük 190-200 °C-ra, és lassan, mintegy 55-65 percig, a szúrópróbáig sütjük.
Lépés: 7
Saját formájában hagyjuk kihűlni, hidegen szeleteljük fel 12 darabra, a porcukorral és a reszelt csokoládéval megszórva adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
420 kcal -
Fehérje
2 g -
Zsír
9 g -
Szénhidrát
49 g