Divatos körtetorta

2014-10-13
Divatos körtetorta
  • Várható: 12 szelet Divatos körtetorta
  • Felszolgálás: 6-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 4:20 óra
  • Kész: 4:30 óra

Hozzávalók:

  • 800 g érett körte
  • 2 dl fehérbor
  • 6 g őrölt fahéj
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 300 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 1 dl tej
  • 10 g kakaópor
  • 80 g zabpehely
  • 2 cl rum
  • 5 g szerecsendió-reszelék
  • 100 g félkeserű csokoládé
  • zsiradék (a forma kenéséhez)
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés:

Lépés: 1

A körtéket megmossuk, megfelezzük, majd eltávolítjuk a magját.

Lépés: 2

A fehérbort egy edénybe öntve felforraljuk a körtékkel és az őrölt fahéj felével. Lehűtjük.

Lépés: 3

A vajat és a cukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és habosra verjük.

Lépés: 4

A lisztet, a sütőport, a kakaót, a zabpelyhet, a szerecsendió-reszeléket hozzákeverjük a maradék fahéjjal, a tejjel és a rummal kemény tésztát gyúrunk belőle.

Lépés: 5

Hozzáreszeljük a csokoládé felét, ismét összedolgozzuk, és fél órát pihenni hagyjuk.

Lépés: 6

Egy sütőformát kizsírozunk vagy kivajazunk, a tészta kétharmad részével megtöltjük és belenyomkodjuk a főtt, de hideg körtedarabokat. Erre kerül a tészta utolsó harmada, és harminc-negyven perc ismételt pihentetés után a legforróbbra előmelegített sütőbe tesszük, de a sütő hőfokát azonnal csökkentjük 190-200 °C-ra, és lassan, mintegy 55-65 percig, a szúrópróbáig sütjük.

Lépés: 7

Saját formájában hagyjuk kihűlni, hidegen szeleteljük fel 12 darabra, a porcukorral és a reszelt csokoládéval megszórva adjuk az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    420 kcal
  • Fehérje

    2 g
  • Zsír

    9 g
  • Szénhidrát

    49 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Brokkolisaláta pirított mandulával
Brokkolisaláta pirított mandulával

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben, 8-10 perc alatt roppanósra főzzük.

Close