Görög baklava mandulával és mézzel

2016-04-04
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 12 db Görög baklava mandulával és mézzel
  • Felszolgálás: 6-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:30 óra

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött vajastészta (vagy 300 g vajból és 300 g lisztből készített vajastészta)
  • 450 g mandula
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 65 g cukor
  • 3 g őrölt fahéj
  • 3 g őrölt szegfűszeg
  • 1 db citrom

Hozzávalók (karamellhez):

  • 200 g cukor
  • 50 g méz

Elkészítés:

Lépés: 1

A mélyhűtött vajastésztát négyfelé osztjuk és egyesével a sütőlap méretére nyújtjuk.

Lépés: 2

180 °C-os sütőben készre sütjük mind a négy lapot. Közben elkészítjük a tölteléket. A mandula felét durvára vágjuk, a másik részét pedig finomra őröljük. A cukrot a fahéjjal, az őrölt szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal annyi vízben főzzük fel, hogy éppen ellepje, majd további vízzel kiegészítve hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a feldarabolt citromhúst.

Lépés: 3

A vajastészta alsó lapját megkenjük a mézzel elkevert citromos őrölt mandula- és zsemlemorzsa keverékének egyik felével, tésztát teszünk rá, erre rakjuk a durva mandulát, ismét tésztát és a második morzsás keveréket is rákenjük.

Lépés: 4

Legtetejére tesszük a 200 g cukorból készült karamellel megkent tésztalapot, és tizenkét kockára vágva adjuk asztalra.

Tipp:

A hidegen és melegen egyaránt élvezhető, illatos tésztát, jelképesen szirtaki zenével kombinálhatjuk).

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Körték eperkocsonyával

    Körték eperkocsonyával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    240 kcal
  • Fehérje

    29 g
  • Zsír

    49 g
  • Szénhidrát

    99 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Szalagos fánk
Szalagos fánk

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az elmorzsolt élesztőt és a porcukor felét.

Close