Cseresznyefelfújt
2014-11-24- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Cseresznyefelfújt 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:50 óra
- Kész: 3:00 óra
Hozzávalók:
- 4 db szikkadt zsemle
- 0,5 liter tej
- 675 g kimagozott cseresznye
- 150 g cukor
- 75 g mazsolaszőlő
- 4 tojás
- 75 g vaj
- 1 db citrom
- 50 g dió vagy mogyoró
- porcukor, a megszóráshoz
Elkészítés:
Lépés: 1
A szikkadt zsemléket félkarikára szeleteljük, meglocsoljuk a langyos tejjel, fél óráig ázni hagyjuk.
Lépés: 2
Kimagozzuk a cseresznyét, és 50 g cukorral összekeverjük, a mazsolát leforrázzuk, a tűzhely sütőjét kb. 200 °C-ra előmelegítjük.
Lépés: 3
50 g vajjal, a többi cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával vízfürdőben krémet főzünk, majd miután egy kissé kihűlt, összekeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlét, a cseresznyét, a mazsolát és a krémet.
Lépés: 4
A tojások keményre vert habjával fellazítva az előzőleg kivajazott sütőlapra töltjük a pudingalapot, majd ezt is vízfürdőbe állítva, alufólia alatt mint-egy negyvenöt percig, szúrópróbáig sütjük, pároljuk.
Lépés: 5
Miután kissé lehűlt, porcukorral meghintve és felszeletelve adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
395 kcal -
Fehérje
11 g -
Zsír
16 g -
Szénhidrát
51 g