Hagymás heringsaláta
2012-12-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Hagymás heringsaláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 44perc
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 fej lilahagyma
- csipet étkezési só
- 1 dl ecet
- 5 dkg cukor
- 2 db alma
- 1 üveg (400 g) ecetes pácolt hering
Elkészítés:
Lépés: 1
A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, eközben a lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és besózzuk, majd az almákat is felszeleteljük.
Lépés: 2
Sóval, cukorral, az ecet és 2 dl víz hozzáadásával salátalevet készítünk.
Lépés: 3
A megfőtt burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk, a hagymakarikákkal és az almaszeletekkel együtt hozzáadjuk a salátaléhez.
Lépés: 4
Az elkészített saláta tetején ízlésesen elrendezzük az ecetes pácolt heringet és az üvegben található hagymát, ezután letakarva fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
769,5 kcal -
Fehérje
41,6 g -
Zsír
47,5 g -
Szénhidrát
71,6 g -
Rost
5,9 g