Hagymás heringsaláta

2012-12-17
Hagymás heringsaláta
  • Várható: Hagymás heringsaláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 44perc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 fej lilahagyma
  • csipet étkezési só
  • 1 dl ecet
  • 5 dkg cukor
  • 2 db alma
  • 1 üveg (400 g) ecetes pácolt hering

Elkészítés:

Lépés: 1

A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, eközben a lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és besózzuk, majd az almákat is felszeleteljük.

Lépés: 2

Sóval, cukorral, az ecet és 2 dl víz hozzáadásával salátalevet készítünk.

Lépés: 3

A megfőtt burgonyát megtisztítjuk és karikára vágjuk, a hagymakarikákkal és az almaszeletekkel együtt hozzáadjuk a salátaléhez.

Lépés: 4

Az elkészített saláta tetején ízlésesen elrendezzük az ecetes pácolt heringet és az üvegben található hagymát, ezután letakarva fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    769,5 kcal
  • Fehérje

    41,6 g
  • Zsír

    47,5 g
  • Szénhidrát

    71,6 g
  • Rost

    5,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kukorica krémleves
Kukorica krémleves

Aki szereti az édes és a sós ízek kombinációját az biztosan oda lesz a kukorica krémleves ízéért is.

Close